Wat is een VPN?
VPN staat voor Virtual Private Network en creëert een veilige verbinding tussen gebruikers op verschillende privé-netwerken. Bijvoorbeeld, een medewerker kan thuis toegang krijgen tot de bedrijfsserver en het netwerk gebruiken alsof er een normale verbinding is via hun eigen computer.
Met een VPN-gateway kunt u verbinding maken met het bedrijfsnetwerk of andere netwerken van derden. Voor u als gebruiker is het hele proces heel eenvoudig. U installeert de juiste software op uw computer of gebruikt de VPN via een app op uw smartphone.
Een VPN versleutelt de internetverbinding van uw eigen netwerkkaart naar de VPN-server. De real-time encryptie maakt het onmogelijk om de verzonden informatie af te luisteren of op te nemen.
Table of Contents
Hoe werkt een VPN?
Stel je een VPN voor als een klein, autonoom netwerk binnen een complex IP-netwerk. Gebruikers hoeven geen buren te zijn maar kunnen hun bureaus duizenden kilometers van elkaar verwijderd hebben. Een VPN-protocol wordt gebruikt om verbinding te maken met een wereldwijd gepositioneerde inlogserver. Nadat de encryptie is vastgesteld, krijgt elke gebruiker een nieuw IP-adres.
Nu is de hele internetverbinding versleuteld en kunnen buitenstaanders de inhoud niet meer benaderen of wijzigen. Dit garandeert dat de computer van de gebruiker veilig kan communiceren met elke andere computer. Dit wordt mogelijk gemaakt door de virtuele netwerkkaart in de computer van de gebruiker. In het bijbehorende besturingssysteem wordt deze netwerkkaart beheerd als een gewone ethernet-adapter en het systeem en de programma’s hebben er op dezelfde manier toegang toe. Het enige verschil is de versleutelde gegevensoverdracht via de netwerkkaart.
Elke gebruiker heeft zijn eigen tunnel en dus zijn eigen encryptie. Dit voorkomt dat gebruikers elkaar kunnen storen. Alle inkomende of uitgaande gegevens worden verwerkt via de VPN-server.
Wanneer is een VPN zinvol?
Bij een standaard internetverbinding worden gegevens niet versleuteld, maar in kleine, niet-versleutelde datapakketten naar de ontvanger gestuurd door het TCP/IP-protocol en zijn dus min of meer vrij toegankelijk.
Het kost geen groot genie om de gegevens te onderscheppen en af te luisteren. Dit kan gebeuren vanaf openbare hotspots, of uw Wi-Fi kan worden afgetapt als iemand met een laptop eenvoudigweg in de buurt van uw huis is.
Een WEP-versleutelde Wi-Fi is niet langer voldoende als versleutelingsstandaard. Daarom is het gemakkelijk voor gebruikers die niet ver van uw huis zijn en een analyseprogramma voor netwerkcommunicatieverbindingen uitvoeren om uw Wi-Fi-wachtwoord te krijgen en toegang te krijgen tot uw privégegevens. Dit omvat wachtwoorden voor e-mailtoegang en online portals, evenals uw bankgegevens.
Voordelen van VPN in één oogopslag
- Anonimiteit online garanderen
- Privacy van online activiteiten waarborgen
- Toegang tot geblokkeerde inhoud in het buitenland
- Voordelen bij online winkelen
- Bescherming tegen internetaanvallen
Een nieuw IP-adres wordt toegewezen door de VPN-provider. Dit betekent dat u volledig anoniem online bent. Als u bepaalde websites en diensten gebruikt, is het niet mogelijk om dit aan uw persoon te koppelen. U kunt niet langer lokaal worden gecontroleerd en gegevens over uw online activiteiten worden niet opgeslagen (geen gegevensbewaring).
Door verbinding te maken met een externe VPN-server is het ook mogelijk om toegang te krijgen tot inhoud die in uw gebied is geblokkeerd. Dit is vooral handig als u video’s of nummers wilt streamen.
In feite kan online winkelen ook goedkoper worden met een VPN. Er zijn soms aanzienlijke prijsverschillen lokaal. Als uw IP-adres u identificeert als een koper uit het buitenland, kunt u natuurlijk profiteren van de lokale prijzen voor lokale klanten en aanzienlijke besparingen op bijvoorbeeld vliegtickets garanderen.
U kunt de Shellfire VPN hier gratis downloaden en veilig surfen op het internet.
Wie kan een VPN gebruiken?
In de beginjaren van de dienst gebruikten bedrijven VPN-verbindingen om industriële spionage af te wenden. Tegenwoordig worden VPN’s gebruikt door zowel bedrijven als particulieren, omdat we in een tijdperk van cybercriminaliteit leven. Het beschermen van gevoelige gegevens online is voor particulieren steeds meer een prioriteit geworden.
Met een VPN krijgt de gebruiker niet alleen de veiligheid van volledige gegevensversleuteling, maar kan hij ook zijn privacy veel beter beschermen. De internetprovider kan uw activiteiten niet langer controleren en dus geen beperkingen opleggen aan het gegevensvolume of de gebruikte diensten. Er zijn ook geen opnames of censuur meer.
Het gebruik van VPN’s is de afgelopen jaren gestaag toegenomen. Het aantal VPN-providers is ook gegroeid. Een paar van hen bieden gratis VPN’s aan. Meestal is echter een abonnement nodig. Bovendien zijn er verschillen tussen de individuele netwerken. Bijvoorbeeld, de snelheden, serverlocaties of firewalls zijn niet identiek.
Wat is een VPN-router?
Het is een router die functies heeft voor het instellen van een VPN-client. Dus elk apparaat dat verbinding maakt met de router is ook uitgerust met de respectieve VPN. Dit elimineert de noodzaak om VPN’s afzonderlijk op elk apparaat te installeren.
De Shellfire Box gaat een stap verder. De installatie is speciaal voor u eenvoudig gemaakt. Zelfs zonder technische kennis kan de kleine box moeiteloos op de computer worden aangesloten en is hij veelzijdig genoeg om mee te nemen.
Voordelen van VPN-routers in één oogopslag
Er zijn duidelijke verschillen in de beschikbare VPN-routers. Sommige van hen zijn ontworpen om VPN standaard te ondersteunen. Andere modellen moeten nog worden aangepast voordat VPN-gebruik mogelijk is.
In de meeste gevallen is het mogelijk om de apparaatsoftware aan te passen zodat u een VPN kunt gebruiken. Tenzij u echter een specialist bent, zult u dit vaak niet zelf kunnen doen, omdat het gebruikelijk is dat het besturingssysteem moet worden aangepast voordat een dergelijke upgrade mogelijk is.
Als providers hun eigen oplossingen op de markt brengen, kunnen deze natuurlijk met elke router worden gebruikt. De Shellfire VPN-box is een klein en volledig autonoom apparaat dat als een extra computer op uw bestaande router kan worden aangesloten. U hoeft niets te doen om de VPN in te stellen. U hoeft alleen de Shellfire Box via uw browser te configureren. Dus u kiest een land en maakt verbinding met die VPN. Apparaten kunnen op elk moment rechtstreeks op het nieuwe netwerk worden aangesloten. In principe heeft u nu twee Wi-Fi-netwerken in uw thuisnetwerk waaruit u kunt kiezen.
Bestaande VPN-compatibele routers:
- Shellfire Box: Ons eigen product, betaalbaar, betrouwbaar en vooral zeer eenvoudig in gebruik.
- ASUS-routers: de routers kunnen eenvoudig in uw thuisnetwerk worden geïnstalleerd. Bijna alle providers worden ondersteund. De routers zijn goedkoop en vereisen weinig onderhoud. Extra functies zoals firewalls en ouderlijk toezicht zijn geïntegreerd.
- gl.iNet-router: de gI.Net-router is goedkoop en gemakkelijk te gebruiken. De internetverbinding kan tot stand worden gebracht via Wi-Fi, USB-sticks of een USB-kabel van een mobiele telefoon.
Klik hier voor meer informatie over de Shellfire Box en bestel er vandaag nog een!
Conclusie
Er zijn genoeg gratis WiFi-netwerken op treinstations, luchthavens, winkelcentra en cafés. Helaas laat de beveiliging van deze vaak gratis netwerken veel te wensen over.
Als u vaak gebruik maakt van dergelijke netwerken, is een VPN onmisbaar voor uw eigen veiligheid. Het beschermen van uw persoonlijke gegevens tegen toegang door derden is een topprioriteit. Op deze manier is al uw dataverkeer niet langer open maar wordt het door een VPN-tunnel gestuurd en is het dus beschermd tegen toegang door derden. Iedereen die openbare netwerken gebruikt, zou dit niet zonder een VPN moeten doen.
Zelfs als u liever anoniem online surft, kunt u dit niet doen zonder een VPN. Een VPN is waarschijnlijk het meest efficiënte en goedkoopste alternatief voor anonieme en veilige internetactiviteiten.
Als u veilig online wilt zijn, kunt u dit doen met onze Shellfire VPN. U kunt het hier gratis downloaden.